Sütőtökös rizottó

2012-11-12
Sütőtökös rizottó
  • Várható: Sütőtökös rizottó 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

A rizottó készítésének csupán egyetlen kritikus pontja van, mégpedig az, hogy krémes állagúra kell főzni. A rizottó receptek minden más részletükben teljesen eltérnek egymástól, hiszen ez egy olyan étel, amelyet kreatívan, nagyon sokféle képpen el lehet készíteni.

Mi most egy sütőtökös rizottó receptet fogunk bemutatni, amely még az ínyencek fantáziáját is meg fogja mozgatni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizottó rizs
  • 0,5 kg sütőtök megpucolva, felkockázva
  • 8-10 dl zöldségleves alaplé
  • 10 dkg parmezán sajt (helyettesíthető más kemény sajttal)
  • 10 dkg vaj
  • 1 póréhagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Először egy kevés olívaolajon pároljuk puhára a sütőtököt, majd egy villa, vagy botmixer segítségével pürésítsük azt. A fokhagymát és a póréhagymát is kezdjük el olíva olajon pirítani, majd adjuk hozzájuk a rizottó rizst, amelyet pirítsunk üvegesre.

Lépés: 2

A hagyományos rizsfőzéssel ellentétben a rizottó rizshez apránként kell a folyadékot hozzáadni, és folyamatosan kavargatni kell azt. Tehát a megpirított rizottó rizshez decinként öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, és ha a rizs felvette a folyadékot, akkor öntsünk hozzá újból – közben persze fűszerezzünk.

Lépés: 3

Ha a rizottó elkészült, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és tegyük bele a pürésített sütőtököt, a vajat és a sajtot. Ezek a hozzávalók még krémesebbé és lágyabbá teszik az ételünket.

Lépés: 4

A sütőtökös rizottóhoz mindenképpen fogyasszanak könnyű, száraz, minőségi fehérbort – egy zöldveltelini biztosan jó választás lesz.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

    Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Szabolcsi töltött káposzta

    Szabolcsi töltött káposzta

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rózsa szirup
Rózsa szirup

Elsőként készítsük el a cukorszirupot. Egy serpenyőbe rakjunk egyenlő arányban vizet és cukrot.

Close