Poharas gyümölcskrémek
2015-07-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Poharas gyümölcskrémek 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- 110 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 100 g burgonyapehelyliszt
- 2 dl tejszín
- 1 cl rum
- 100 g főzőcsokoládé
- cseresznye vagy idénygyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojások sárgáját 30 g cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt, és tejben felfőzött burgonyapehelylisztet.
Lépés: 2
A vaníliás cukorral ízesített 80 g cukrot karamell színűre pirítjuk, és a fél deciliter vízzel jól felforralva hozzátesszük.
Lépés: 3
Az egész masszát a csokoládéval vízgőzre tesszük, és habverővel állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük. Tehető még bele bármilyen kimagozott gyümölcs vagy befőtt is, de akkor mindig az egész jellegét adó anyaggal díszítsük.
Lépés: 4
Hűlés közben keverjük bele a fele tejszínben oldott rumot, majd amikor már teljesen kihűlt, széles csillagcsővel ellátott nyomózsákból az előhűtött poharakba spricceljük.
Lépés: 5
A felvert tejszínhabbal és különböző gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Mielőtt az asztalra adnánk, fél órára hűtőbe tesszük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
547 kcal -
Fehérje
91 g -
Zsír
49 g -
Szénhidrát
108 g