Birskocsonya

2015-06-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Birskocsonya 4-8 személyre
  • Felszolgálás: 4-8 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:55 óra
  • Kész: 2:00 óra

Megjegyzés:

A recept hozzávalóinak részletezése nélkül 1 kg birsalmaalappal közöljük e népszerű gyümölcskocsonya anyagainak arányait.

Tipp:

A birsbefőttnél vagy egyéb birskészítménynél megmaradt gyümölcshéjból, magházból, de természetesen egész birsalmából vagy birskörtéből is készíthető.

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • cukor
  • citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Annyi vízben tegyük fel főni, amennyi éppen hogy ellepi.

Lépés: 2

Állandó kevergetés közben puhára főzzük, a levét pedig a lehető legkevesebbre beforraljuk.

Lépés: 3

Szőrszitán vagy turmixgéppel áttörjük, megmérjük és saját súlyának megfelelő mennyiségű cukorral - minden fél kilóhoz egy-egy felkarikázott citromot adjunk - ismét tűzre tesszük a kocsonyapróbáig.

Lépés: 4

A fortyogó-fövő főzetből hideg tányérra kis mennyiséget öntünk, akkor jó a kocsonya, ha azonnal megdermed.

Lépés: 5

Előkészített, kisméretű, de jól záródó üvegekbe töltjük, és ruhák között, az üvegek háromnegyed részéig vízzel feltöltve, harmincöt percig gőzöljük. De zománcos sütőlapra öntve, különböző alakú - gyermekhomokozó - formákkal kiszúrva, kristálycukorban meghempergetve, zsírpapírral rétegelt dobozban tárolva is hosszú ideig eláll.

Tipp:

Bármilyen süteménybe, gyümölcsös dísztálak díszítésére is használható, de a reggelizőasztalra is feladható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    4480 kcal
  • Fehérje

    7 g
  • Zsír

    12 g
  • Szénhidrát

    494 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eperrel töltött jégkocka
Töltött és ízesített jégkocka

A koktélok gyakori hozzávalója a jégkocka, amit egy kis trükkel könnyedén dekoratívabbá tehetünk.

Close