Birskocsonya
2015-06-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Birskocsonya 4-8 személyre
- Felszolgálás: 4-8 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:55 óra
- Kész: 2:00 óra
Megjegyzés:
A recept hozzávalóinak részletezése nélkül 1 kg birsalmaalappal közöljük e népszerű gyümölcskocsonya anyagainak arányait.
Tipp:
A birsbefőttnél vagy egyéb birskészítménynél megmaradt gyümölcshéjból, magházból, de természetesen egész birsalmából vagy birskörtéből is készíthető.
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- cukor
- citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
Annyi vízben tegyük fel főni, amennyi éppen hogy ellepi.
Lépés: 2
Állandó kevergetés közben puhára főzzük, a levét pedig a lehető legkevesebbre beforraljuk.
Lépés: 3
Szőrszitán vagy turmixgéppel áttörjük, megmérjük és saját súlyának megfelelő mennyiségű cukorral - minden fél kilóhoz egy-egy felkarikázott citromot adjunk - ismét tűzre tesszük a kocsonyapróbáig.
Lépés: 4
A fortyogó-fövő főzetből hideg tányérra kis mennyiséget öntünk, akkor jó a kocsonya, ha azonnal megdermed.
Lépés: 5
Előkészített, kisméretű, de jól záródó üvegekbe töltjük, és ruhák között, az üvegek háromnegyed részéig vízzel feltöltve, harmincöt percig gőzöljük. De zománcos sütőlapra öntve, különböző alakú - gyermekhomokozó - formákkal kiszúrva, kristálycukorban meghempergetve, zsírpapírral rétegelt dobozban tárolva is hosszú ideig eláll.
Tipp:
Bármilyen süteménybe, gyümölcsös dísztálak díszítésére is használható, de a reggelizőasztalra is feladható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
4480 kcal -
Fehérje
7 g -
Zsír
12 g -
Szénhidrát
494 g