Párolt lazac citrommártással

2013-12-21
Párolt lazac citrommártással
  • Várható: 4 adag Párolt lazac citrommártással
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Borajánló: száraz rozébor

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazacfilé
  • csipet étkezési só
  • 2 db citrom
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál búzafinomliszt
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1/2 kg gyorsfagyasztott parajkrém
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A lazacfilét felszeleteljük, besózzuk, és ráfacsarjuk az egyik citrom felét. Tűzálló tálba helyezzük, és rátesszük a vaj egyik felét.

Lépés: 2

A vaj másik felét felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a vágott petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön mártást készítünk. A forró mártással leöntjük a halat, és 160 °C-on sütőben lefedve 10 percig pároljuk.

Lépés: 3

A parajkrémet kiolvasztjuk, szükség szerint leszűrjük és felforraljuk, tejfölös habarással besűrítjük, végül sóval, cukorral ízesítve átforraljuk.

Lépés: 4

A halat az ízesített parajkrémmel és citrommal tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1275,9 kcal
  • Fehérje

    45,9 g
  • Zsír

    107,7 g
  • Szénhidrát

    44,8 g
  • Rost

    2,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Your Bloody Valentine koktél
Your Bloody Valentine koktél

Egy koktélos pohárba helyezzünk el egy vastag szelet (gerezd) vérnarancsot.

Close