Párolt lazac citrommártással
2013-12-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Párolt lazac citrommártással
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Borajánló: száraz rozébor
Hozzávalók:
- 60 dkg lazacfilé
- csipet étkezési só
- 2 db citrom
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál búzafinomliszt
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 4 dl főzőtejszín
- 1/2 kg gyorsfagyasztott parajkrém
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A lazacfilét felszeleteljük, besózzuk, és ráfacsarjuk az egyik citrom felét. Tűzálló tálba helyezzük, és rátesszük a vaj egyik felét.
Lépés: 2
A vaj másik felét felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a vágott petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön mártást készítünk. A forró mártással leöntjük a halat, és 160 °C-on sütőben lefedve 10 percig pároljuk.
Lépés: 3
A parajkrémet kiolvasztjuk, szükség szerint leszűrjük és felforraljuk, tejfölös habarással besűrítjük, végül sóval, cukorral ízesítve átforraljuk.
Lépés: 4
A halat az ízesített parajkrémmel és citrommal tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1275,9 kcal -
Fehérje
45,9 g -
Zsír
107,7 g -
Szénhidrát
44,8 g -
Rost
2,5 g