Macchiato

2013-03-02
Macchiato
  • Várható: Macchiato 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 4perc

Az olasz elnevezés foltost jelent, az ital ugyanis espresso egy foltnyi tejhabbal a tetején.

Ejtsd: Mákkiáto

Pohár: kávés csésze

Kiegészítés/Díszítés: cukor

Hozzávalók:

  • 1 adag presszókávé (rövid kávé, espresso)
  • 1-2 dl tej

Elkészítés:

Lépés: 1

Elsőként habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével (előtte engedjük ki a gőzt). A habosítás után töröljük le a habosító fejet, és ismét engedjük ki a gőzt.

Lépés: 2

Készítsük el az egy adag (7 g őrölt kávé felhasználásával) presszókávét.

Lépés: 3

Miközben készül a presszókávé, krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet.

Lépés: 4

Öntsünk egy kevés tejhabot a presszókávéra, és forrón szervírozzuk.

Tipp:

A Macchiato-t csészealjon, kávéskanállal, cukorral, és egy kevés vízzel szolgáljuk fel.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Színes dekorcukor
Színes dekorcukor

A színes dekorcukor nem csak sütemény és édesség díszítésére használható.

Close