Macchiato
2013-03-02- Várható: Macchiato 1 főre
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 4perc
Az olasz elnevezés foltost jelent, az ital ugyanis espresso egy foltnyi tejhabbal a tetején.
Ejtsd: Mákkiáto
Pohár: kávés csésze
Kiegészítés/Díszítés: cukor
Hozzávalók:
- 1 adag presszókávé (rövid kávé, espresso)
- 1-2 dl tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével (előtte engedjük ki a gőzt). A habosítás után töröljük le a habosító fejet, és ismét engedjük ki a gőzt.
Lépés: 2
Készítsük el az egy adag (7 g őrölt kávé felhasználásával) presszókávét.
Lépés: 3
Miközben készül a presszókávé, krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet.
Lépés: 4
Öntsünk egy kevés tejhabot a presszókávéra, és forrón szervírozzuk.
Tipp:
A Macchiato-t csészealjon, kávéskanállal, cukorral, és egy kevés vízzel szolgáljuk fel.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet