Zelleres-szalonnás bableves
2013-12-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Zelleres-szalonnás bableves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Borajánló: félszáraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 0,5 kg zeller
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 30 dkg vörösbab konzerv
- 10 dkg vaj
- 0,5 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint só
- 1 dl édes vörösbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A zellert és a vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, kevés vajon pirítani kezdjük, közben megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel. A paradicsompürét elkeverjük 8 dl vízzel, ezzel felengedjük a piruló zöldségeket.
Lépés: 2
Leszűrjük a vörösbabot, a burgonyát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Mikor a leves felforrt, hozzáadjuk ezeket is, majd 15 percig tovább forraljuk az ételt. Sóval ízesítjük, és hozzáöntjük az édes vörösbort.
Lépés: 3
Amikor már nem forr a leves, elkeverjük benne a tejszínt.
Lépés: 4
A bacon szalonnát saját zsírjában megpirítjuk, és a leves tetejére téve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
672,5 kcal -
Fehérje
13,7 g -
Zsír
46,8 g -
Szénhidrát
42,8 g -
Rost
3,8 g