Lángoló grillás grapefruit
2015-10-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Lángoló grillás grapefruit 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 4 db kb. 800 g egészséges grapefruit
- 80 g cukor
- 30 g vaj
- 1 dl vermut (fehér)
- 5 g őrölt fahéj
- 2 g frissen őrölt fehér bors
- 4 cl jó minőségű konyak
- 80 g mogyoró
Elkészítés:
Lépés: 1
A szép, egészséges gyümölcsöket megfelezzük, és éles késsel oly módon vágjuk körül, hogy a héja és a száraz részek azért benne maradjanak, hisz a fogyasztója ebből kanalazza majd ki.
Lépés: 2
Egy teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a cukrot, és az egészet zsemlebarna színűre grillezzük.
Lépés: 3
Pár pillanatra rátesszük a mogyorót, átforgatjuk és felöntjük a vermuttal.
Lépés: 4
Miután a saját levét elfőztük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsök kivágott húsát, a konyakkal leöntve meggyújtjuk, és visszatesszük a saját előmelegített héjába. A saját héja helyett tűzálló poharakba is tehető, ekkor csak a pohárban gyújtjuk meg.
Tipp:
Egy ünnepi ebéd vagy vacsora látványos befejezése lehet a mogyoróval kombinált lángoló grapefruit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
480 kcal -
Fehérje
25 g -
Zsír
18 g -
Szénhidrát
59 g