Kócos krémes

2013-10-07
Kócos krémes
  • Várható: 1 nagy gáztepsi kócos krémes
  • Felszolgálás: 6-8 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:04 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 7 tojás sárgája
  • 23 dkg cukor
  • 8 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók (krémhez):

  • 7 tojás fehérje
  • 5 evőkanál cukor + ízlés szerint a pudinghoz
  • 3 csomag vanília ízű puding
  • 1,2 liter tej

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 5 dl habtejszín
  • ízlés szerint cukor
  • esetleg 2 csomag habfixáló
  • kakaópor

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a vizet hozzáadva felhabosítjuk. Apránként hozzádolgozzuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Lépés: 2

Amíg sül, készülhet a krém. A tojásfehérjét az 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá (nem kell sok, mert a fehérjehab is cukros), majd felfőzzük. Még forrón hozzádolgozzuk a tojásfehérje habot, óvatosan összekeverve, hogy ne nagyon törjön össze.

Lépés: 3

A megsült tésztát kihúzzuk a sütőből és rögtön rákenjük a vaníliás krémet, egyenletesen eloszlatva rajta. A sütőt elzárjuk, de a tepsit visszatoljuk még további 10-15 percre a melegbe.

Lépés: 4

A hideg habtejszínt ízlés szerint édesítjük, majd (habfixáló) segítségével kemény habbá verjük. Én Hulala tejszínt szoktam használni, ahhoz nem adok habfixálót.

Lépés: 5

A kihűlt, tepsiben hagyott süteményre kenjük a habot, a tetejét nem simítjuk el, hanem "kócosra" rendezzük, majd megszórjuk kakaóporral.

Lépés: 6

Szépen felszeletelve tálaljuk.

Egy kicsi bors és a családi..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Citromleves
Citromleves

A citromleves az egyik legfinomabb hűsítő finomság, amit leggyakrabban nyáron szoktuk elkészíteni.

Close