Pepperonis-gombás pizza

2012-11-18
Pepperonis-gombás pizza
  • Várható: 12 szelet pepperonis-gombás pizza
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg vékonyra szeletelt gomba
  • alap pizzatészta
  • alap pizzaszósz (paradicsomszósz, sugo)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 30 dkg sovány mozzarella sajt
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • pepperoni (paprikás csípős kolbász)

Elkészítés:

Lépés: 1

A sütőrácsot helyezzük el középen. Tegyünk egy másikat a legalacsonyabb beállításba és helyezzünk el rajta egy peremnélküli sütőpapírt. Melegítsük elő a sütőt 260 fokon.

Lépés: 2

Közepes lángon melegítsünk fel egy nagy teflon serpenyőt. Öntsünk bele olajat. A szeletelt gombákat tegyük a serpenyőbe, kb. 5 percig pirítsuk vagy amíg a nedvesség elpárolog.

Lépés: 3

A műanyag csomagolást távolítsuk el a pizzatészta alapról és dobjuk el. A tésztát kenjük be olajjal.

Lépés: 4

Az alap pizzaszószt egyenletesen kenjük el egy rétegben a tésztán, hagyjunk ki kb. 6 mm-t a széleken. Tegyük rá a gombát. Egyenletesen szórjuk meg a gombát mozzarellával és parmezán sajttal. A sajtra rakjunk pepperonit (paprikás csípős kolbászt) egyenletes rétegben.

Lépés: 5

A középső rácson süssük tovább 10 percig vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül és a sajt elolvad. Vágjuk 12 felé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    346 kcal
  • Fehérje

    18,1 g
  • Zsír

    8,2 g
  • Szénhidrát

    49,7 g
  • Kálcium

    249 mg
  • Nátrium

    692 mg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel

A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.

Close