Kukorica krémleves
2012-11-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Kukorica krémleves 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
Aki szereti az édes és a sós ízek kombinációját az biztosan oda lesz a kukorica krémleves ízéért is. Ebben az ételben az a jó az íze mellett, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 50 dkg kukorica, ha jó minőségű lehet konzerv is
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj (nem margarin)
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Először kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a fokhagymát a vajon, majd öntsük hozzájuk a kukoricát. Pároljuk 1-2 percig a zöldségeket, majd öntsük fel őket az alaplével.
Lépés: 2
Forraljuk fel a levest, ha szükséges közben fűszerezzünk. A zsenge kukoricának elég néhány percig főni – ha ezzel megvolnánk, akkor adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra a levest és botmixerrel pépesítsük le.
Lépés: 3
A kukorica krémlevest úgy tálaljuk, hogy a tányér aljára halmozzunk a reszelt trappista sajtból, majd szedjük rá a forró levest.
Lépés: 4
A kukorica krémleveshez egy közepesen testes, száraz fehér bor illik legjobban. Ha szeretik a füstölt sajtot, akkor füstölt trappistát vegyenek, és válasszanak mellé egy barrikolt chardonnayt.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet