Káposztás tésztával töltött kacsa
2014-01-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Káposztás tésztával töltött kacsa
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Borajánló: száraz minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 1 db egész kacsa
- ízlés szerint só
- csipet majoránna
- 1 doboz sör
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db alma
Hozzávalók (káposztás tésztához):
- 80 dkg fejes káposzta
- ízlés szerint só
- 1 dl olaj
- 10 dkg cukor
- 1 dkg őrölt kömény
- csipet őrölt bors
- 60 dkg fodros nagykocka
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
Elkészítjük a káposztás tésztát: A káposztát lereszeljük, és besózzuk. Olajat forrósítunk, amiben a cukrot karamellizáljuk. A káposzta levét kinyomkodjuk, majd a karamellre tesszük. Lassú tűzön pirítjuk, megszórjuk őrölt köménnyel és borssal, majd 4-5 perc pirítás után, lefedve 10 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 2
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hozzáadjuk a pirított káposztához. A füstölt sajtot finomra reszeljük, és belekeverjük a káposztás tésztába.
Lépés: 3
A kacsát kívül-belül besózzuk, és majoránnával bedörzsöljük. Egy tepsibe öntjük a sört, majd beletesszük a négyfelé vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a negyedekre vágott almát.
Lépés: 4
A káposztás tésztát a kacsa hasüregébe töltjük, és hústűvel összetűzzük a bőrét, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. 160°C-os sütőben, saját levével locsolgatva megsütjük.
Lépés: 5
Ha maradt töltelék, őzgerinc formában megpirítjuk, és tálalásnál a kacsa mellé helyezzük. Kevés szafttal ízesítve szervírozzuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2013,3 kcal -
Fehérje
123,1 g -
Zsír
119,8 g -
Szénhidrát
130,4 g -
Rost
1,7 g