Káposztaleves kolbásszal
2013-06-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Káposztaleves kolbásszal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:03 óra
Hozzávalók:
- 20 dkg lángolt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 60 dkg savanyított káposzta
- csipet őrölt kömény
- csipet só
- 1 db citrom
- 1 db babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Lépés: 1
A lángolt kolbászt karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Lassú tűzön először a szalonnát, majd vele együtt a kolbászt is megpirítjuk, ezután félretesszük.
Lépés: 2
A leszűrt zsiradékban a felszeletelt hagymát és a savanyú káposztát fedő alatt 15 percig pároljuk. Őrölt köménnyel, sóval, citromlével és babérlevéllel ízesítjük. Tejfölös habarással sűrítjük, majd 5 percig forraljuk.
Lépés: 3
Tálalás előtt tetejére szórjuk a pirított kolbászt és szalonnát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
830,4 kcal -
Fehérje
24,1 g -
Zsír
66,8 g -
Szénhidrát
26,6 g -
Rost
2,1 g