Hibiscus Mimosa koktél
2014-02-15- Várható: 1 pohár Hibiscus Mimosa koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Anyák napja, Anyák-napi koktél
Pohár: pezsgős flute
Díszítés: vadhibiscus virág, grapefruithéj spirál
Hozzávalók:
- 1 vadhibiscus virág
- 3 cl St. Germain (bodzavirág likőr)
- 3 cl pink grapefruitlé
- 1,5 cl vadhibiscus szirup (wild hibiscus syrup)
- 15 cl száraz pezsgő vagy pezsgőbor (sparkling wine)
Elkészítés:
Lépés: 1
Helyezzük a pezsgős pohár aljára a vadhibiscus virágot.
Lépés: 2
A száraz pezsgő kivételével a másik 3 összetevőt rázzuk össze jéggel shakerben, majd óvatosan szűrjük át a pohárba.
Lépés: 3
A pezsgős poharat töltsük fel száraz pezsgővel, majd díszítsük a koktélt egy hosszú grapefruithéj spirállal.
Tipp (hozzávalók):
Aki az édesebb italt szereti, az használjon inkább rozé pezsgőt a száraz (dry, brut) pezsgő helyett.
Tipp (vadhibiscus virág):
Az Ausztráliából származó pirosas színű ehető vadhibiscus virágot kisebb üvegekben, cukros szirupban is árulják (Wild Hibiscus Flowers in Syrup). Mielőtt a virágot a pezsgős pohárba raknánk, előtte csöpögtessük le róla a szirupot.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet