Citromos-tejfölös burgonyaleves

2013-06-17
Citromos-tejfölös burgonyaleves
  • Várható: Citromos-tejfölös burgonyaleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg zeller
  • 2 db babérlevél
  • 60 dkg burgonya
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet tárkony
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A húsos szalonnát apró kockára vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselyemzöldet és a feldarabolt zellert. Pár percig pirítjuk, majd a babérlevelet is hozzákeverjük.

Lépés: 2

A burgonyát megtisztítjuk, egyenletes kockára vágjuk, megsózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a leves alaphoz. 10-15 perc forralás után tejfölös-tejszínes habarással sűrítjük.

Lépés: 3

Még néhány percig forraljuk az ételt, majd tárkonnyal és a citrom levével ízesítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    862,9 kcal
  • Fehérje

    17,4 g
  • Zsír

    64,5 g
  • Szénhidrát

    51,3 g
  • Rost

    2,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

The Maestro koktél
The Maestro koktél

Vágjuk fel a citronella növényt kisebb darabokra, és rakjuk a shaker aljába, majd nyomkodjuk meg törőfával.

Close