Citromos-tejfölös burgonyaleves
2013-06-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Citromos-tejfölös burgonyaleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg zeller
- 2 db babérlevél
- 60 dkg burgonya
- csipet só
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet tárkony
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A húsos szalonnát apró kockára vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselyemzöldet és a feldarabolt zellert. Pár percig pirítjuk, majd a babérlevelet is hozzákeverjük.
Lépés: 2
A burgonyát megtisztítjuk, egyenletes kockára vágjuk, megsózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a leves alaphoz. 10-15 perc forralás után tejfölös-tejszínes habarással sűrítjük.
Lépés: 3
Még néhány percig forraljuk az ételt, majd tárkonnyal és a citrom levével ízesítjük.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
862,9 kcal -
Fehérje
17,4 g -
Zsír
64,5 g -
Szénhidrát
51,3 g -
Rost
2,4 g