Hamburger

2013-09-26
Hamburger
  • Várható: Hamburger 8 személyre
  • Felszolgálás: 8 fő
  • Előkészületi idő: 30perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 60perc

Ha az amerikai konyháról beszélünk, akkor mindenkinek a hamburger jut eszébe. Az amerikai ételeket nem lehet változatosnak nevezni, de a hamburgert mégis nagyon sokféleképp készítik el, mi most egy alap receptet fogunk bemutatni.

Hozzávalók:

  • 80 dkg minőségi darált marhahús (kb. 20%-os zsírtartalommal)
  • 1 db nagyon apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd nagyon apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál jó minőségű mustár
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 teáskanál friss petrezselyem
  • 1 tojás sárgája
  • bors
  • olaj
  • edami sajt
  • ketchup, mustár, majonéz
  • ízlés szerint zöldségek: saláta, fehérhagyma, paradicsom, uborka, stb.
  • 8 db hamburgerzsemle

Elkészítés:

Lépés: 1

A jól lehűtött darált marhahúst helyezzük egy edénybe, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a mustárt, a Worcestershire szószt, a petrezselymet, a tojás sárgáját és a fűszereket, majd dolgozzuk őket össze. Figyeljünk oda arra, hogy a hozzávalókat ne dolgozzuk túlságosan össze, ne tömörítsük nagyon a húst. Ezt követően a hús mehet vissza a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

Lépés: 2

Ezt követően jön a hamburgerpogácsák összeállítása. A hűtés nem csak az ízeknek tesz jót, hanem hidegen könnyebb összeállítani a húspogácsákat. Ebből a mennyiségből állítsunk össze 8 db húspogácsát, mégpedig úgy, hogy vizes kézzel lapos, korong alakú húspogácsákat formálunk. Itt is figyeljünk arra, hogy ne tömörítsük túlságosan a húst.

Lépés: 3

Grillen, vagy majdnem füstölésig forrósított serpenyőn süssük meg a kívül beolajozott húsokat, mindkét oldalukon 3-4 percig.

Lépés: 4

A hamburgerzsemléket vágjuk ketté, és a belsejüket pirítsuk meg a grillen, vagy a serpenyőn. Helyezzük bele a húst, illetve ízlés szerint a zöldségeket, és az önteteket. A hamburgert sült krumplival, vagy salátával fogyasszuk.

Tipp:

A hamburger ízéhez kiválóan mennek a pilseni típusú sörök – ezekből válasszunk egyet.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékelje a receptet

6 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással

  • Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

    Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

  • Kakaós-túrós brownie

    Kakaós-túrós brownie

  • Almavaj

    Almavaj

  • Gyros pitában csirkehúsból

    Gyros pitában csirkehúsból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

San Giuseppe fánkja
San Giuseppe fánkja

Egy közepesen nagy edénybe felforraljuk a vizet, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet.

Close