Görög parasztsaláta

2012-12-17
Görög parasztsaláta
  • Várható: Görög parasztsaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 33perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg uborka
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 8-10 dkg olívabogyó
  • 2-3 db pepperoni
  • 1 dl olívaolaj
  • csipet só
  • csipet bors
  • csipet oreganó
  • csipet kakukkfű
  • 60 dkg rozskenyér
  • 20 dkg krémfehérsajt
  • 1 db lime

Elkészítés:

Lépés: 1

Az apró paradicsomokat kettévágjuk, kicsumázzuk.

Lépés: 2

Az uborka végét levágjuk, hosszában kettévágjuk, majd fél karikákra szeleteljük. A megtisztított lilahagymát és a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk.

Lépés: 3

Salátás tálban összeöntjük a zöldségeket, megszórjuk olívabogyóval és pepperonival. A dresszinghez olívaolajat összekeverünk sóval, borssal és kakukkfűvel. Ráöntjük a salátára, és rászórjuk a kockára vágott sajtot.

Lépés: 4

Pirított rozskenyérrel tálaljuk, friss oreganóval és lime-al díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    692,7 kcal
  • Fehérje

    29,9 g
  • Zsír

    22,4 g
  • Szénhidrát

    94,1 g
  • Rost

    5,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Halászlé kétféle halból
Halászlé kétféle halból

A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.

Close