Görög parasztsaláta
2012-12-17- Konyha: Görög
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Görög parasztsaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 33perc
Hozzávalók:
- 40 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg uborka
- 2 fej lilahagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 8-10 dkg olívabogyó
- 2-3 db pepperoni
- 1 dl olívaolaj
- csipet só
- csipet bors
- csipet oreganó
- csipet kakukkfű
- 60 dkg rozskenyér
- 20 dkg krémfehérsajt
- 1 db lime
Elkészítés:
Lépés: 1
Az apró paradicsomokat kettévágjuk, kicsumázzuk.
Lépés: 2
Az uborka végét levágjuk, hosszában kettévágjuk, majd fél karikákra szeleteljük. A megtisztított lilahagymát és a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk.
Lépés: 3
Salátás tálban összeöntjük a zöldségeket, megszórjuk olívabogyóval és pepperonival. A dresszinghez olívaolajat összekeverünk sóval, borssal és kakukkfűvel. Ráöntjük a salátára, és rászórjuk a kockára vágott sajtot.
Lépés: 4
Pirított rozskenyérrel tálaljuk, friss oreganóval és lime-al díszítjük.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
692,7 kcal -
Fehérje
29,9 g -
Zsír
22,4 g -
Szénhidrát
94,1 g -
Rost
5,8 g