Gombás-kakukkfüves csirkemell
2013-02-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Gombás-kakukkfüves csirkemell 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
“Miután a csirkehúsnak semleges íze van, érdemes erőteljesen és kreatívan fűszerezni. A gomba és a kakukkfű segítségével finom és egyedi ízt kölcsönözhetünk a csirkemellnek, amelyet egy kis fehérborral megkoronázhatunk.”
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemell filé
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 üveg száraz fehérbor
- 15 dkg vaj
- 4 mogyoróhagyma, egészben hagyva
- 4 gerezd fokhagyma, néhány darabra vágva
- egy kis csokor friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemellet alufóliából készített batyuban fogjuk megpárolni, ezért akkora alufólia lapokat kell tépni, amelyben el fog férni egy csirkemell a hozzávalókkal.
Lépés: 2
Minden alufólia lapra tegyünk egy csirkemellet, a gomba, a vaj, a vöröshagyma és a fokhagyma negyedét, ezután sózzunk-borsozzunk, és a friss kakukkfűvel is bátran fűszerezzünk. Az egészet öntsük nyakon egy kis borral, és a batyut jól zárjuk le, hogy a bor ne tudjon belőle elpárologni.
Lépés: 3
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük be a batyukat. A csirkehúsnak elég 30 percig párolódni, ennél ne hagyjuk tovább a sütőben, mert könnyen kiszáradhat.
Lépés: 4
A gombás-kakukkfüves csirkemellhez köretként párolt zöldséget, vagy vajban párolt burgonyát kínáljanak. A recepthez könnyű, száraz fehérbort használjanak – egy somlói furmint biztosan jó választás lesz, amelyből bártan kínáljanak az étel mellé is.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet