Gesztenyepuding eperöntettel

2014-01-27
Gesztenyepuding eperöntettel
  • Várható: 4 adag Gesztenyepuding eperöntettel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: félédes minőségi rozé bor

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl rum
  • 3 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 2 dkg vaj
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 20 dkg friss eper
  • 4 levél menta

Elkészítés:

Lépés: 1

A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott, kézmeleg gesztenyemasszát, a vajat, a rumot, a lekvárt, a cukorral kikevert tojássárgáját és a sót. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral és a felvert tojásfehérjével együtt hozzákeverjük a masszához.

Lépés: 2

A pudingformákat kivajazzuk, kilisztezzük, és kétharmadig megtöltjük. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 3

Az eperlekvárt az eper felével összeforraljuk, leszűrjük.

Lépés: 4

A pudingot a többi eperrel és a mentával díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    972,7 kcal
  • Fehérje

    10,4 g
  • Zsír

    47,1 g
  • Szénhidrát

    114,7 g
  • Rost

    5,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Piskótával töltött őszibarack

Az őszibarackokat megmosás, szárazra törlés után meghámozzuk és megfelezzük.

Close