Gesztenyepuding eperöntettel
2014-01-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Gesztenyepuding eperöntettel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: félédes minőségi rozé bor
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 1 dl rum
- 3 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
- 5 dkg cukor
- 3 db tojás
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 2 dkg vaj
- 4 evőkanál eperlekvár
- 20 dkg friss eper
- 4 levél menta
Elkészítés:
Lépés: 1
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott, kézmeleg gesztenyemasszát, a vajat, a rumot, a lekvárt, a cukorral kikevert tojássárgáját és a sót. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral és a felvert tojásfehérjével együtt hozzákeverjük a masszához.
Lépés: 2
A pudingformákat kivajazzuk, kilisztezzük, és kétharmadig megtöltjük. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 3
Az eperlekvárt az eper felével összeforraljuk, leszűrjük.
Lépés: 4
A pudingot a többi eperrel és a mentával díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
972,7 kcal -
Fehérje
10,4 g -
Zsír
47,1 g -
Szénhidrát
114,7 g -
Rost
5,6 g