Candy Cane koktél
2013-01-30- Várható: 1 pohár Candy Cane koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Karácsonyi koktél
Pohár: Y-pohár
Díszítés: cukor crusta (színes), cukor nyalóka (candy cane)
Hozzávalók:
- 6 cl Eper Vodka (pl.: Keglevich)
- 4 öntet Creme de Menthe, fehér
- 7,5 cl áfonyalé
1 öntet = 4-5 csepp = 1/4 teáskanál = 0,1 cl
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként készítsük el a hűtött pohár (tegyük egy kis időre a fagyasztóba) peremének cukros díszítését (crustázását). Egy kistányérba tegyünk egy kevés vizet, egy másikba pedig cukrot és élelmiszer színezéket (pirosat, esetleg mellé zöldet), amit kiskanállal keverjünk is össze.
Lépés: 2
Mártsuk bele a hűtött martinis pohár peremét a vízbe, és utána forgassuk bele a cukorba.
Lépés: 3
A hozzávalókat rázzuk össze jéggel shakerben, és az italt szűrjük át a hűtött és cukorral díszített martinis pohárba, majd a szélére helyezzünk el egy cukor nyalókát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet