Candy Cane koktél

2013-01-30
Candy Cane koktél
  • Várható: 1 pohár Candy Cane koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Karácsonyi koktél

Pohár: Y-pohár

Díszítés: cukor crusta (színes), cukor nyalóka (candy cane)

Hozzávalók:

  • 6 cl Eper Vodka (pl.: Keglevich)
  • 4 öntet Creme de Menthe, fehér
  • 7,5 cl áfonyalé

1 öntet = 4-5 csepp = 1/4 teáskanál = 0,1 cl

Elkészítés:

Lépés: 1

Elsőként készítsük el a hűtött pohár (tegyük egy kis időre a fagyasztóba) peremének cukros díszítését (crustázását). Egy kistányérba tegyünk egy kevés vizet, egy másikba pedig cukrot és élelmiszer színezéket (pirosat, esetleg mellé zöldet), amit kiskanállal keverjünk is össze.

Lépés: 2

Mártsuk bele a hűtött martinis pohár peremét a vízbe, és utána forgassuk bele a cukorba.

Lépés: 3

A hozzávalókat rázzuk össze jéggel shakerben, és az italt szűrjük át a hűtött és cukorral díszített martinis pohárba, majd a szélére helyezzünk el egy cukor nyalókát.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cavalli Leopard koktél
Cavalli Leopard koktél

A hozzávalókat a keverőpohárba betöltve jéggel keverjük össze.

Close