Barrel O’ Rum koktél
2013-02-12- Várható: 1 pohár Barrel O’ Rum koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 1perc
- Kész: 2perc
Verzió: Beachbum Berry’s Taboo Table
A koktél kitalálója: Mai-Kai étterem (Fourt Lauderdale)
Tiki ital, Egzotikus koktél
Pohár: Mai-Kai Rum Barrel (kerámia rumos korsó) vagy nagyméretű brandys (snifter)
Díszítés: nincs
Hozzávalók:
- 6 cl Fehér Puerto Rico-i Rum (pl.: Bacardi White Rum)
- 6 cl Dark Jamaicai Rum (fekete rum, pl.: Cruzan Black Strap Rum)
- 6 cl friss citromlé
- 6 cl narancslé
- 6 cl fehér grapefruitlé
- 6 cl passion fruit (maracuja) szirup (pl.: Monin)
- 1 teáskanál méz szirup (honey mix, 1:1 arányban méz és víz)
- 1 loccsanás (öntet) szódavíz
- 6 öntet Angostura Bitters
1 öntet = 4-5 csepp = 1/4 teáskanál = 0,1 cl
Tipp:
Ne spóroljunk a gyomorkeserűvel (Angostura Bitters). Nagyon fontos, hogy ellensúlyozza az édes italt.
Elkészítés:
Lépés: 1
Rázzuk össze bőségesen jégkockával az összetevőket a koktél shakerben.
Lépés: 2
Öntsük át az italt egy kerámia rumos hordóba vagy egy nagyméretű brandys (snifter) pohárba, és adjunk mellé keverőpálcát és szívószálat.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet