Barackos gyümölcskocsonya

2013-12-13
Barackos gyümölcskocsonya
  • Várható: Barackos gyümölcskocsonya 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 1 db őszibarack konzerv
  • csipet fahéj
  • csipet szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg zselatin
  • 2 dl víz
  • 1 csokor citromfű
  • 1 db tejszínhab

Elkészítés:

Lépés: 1

Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön 10 percig forraljuk.

Lépés: 2

A zselatint a hideg víz másik felével simára keverjük, és a baracklét rászűrjük. Mikor hűlni kezd a gyümölcskocsonya, kehelybe rétegezzük az egyenletes darabokra vágott barackkal együtt.

Lépés: 3

Dermedés után tejszínhabbal és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    411,4 kcal
  • Fehérje

    13,8 g
  • Zsír

    36,9 g
  • Szénhidrát

    16,3 g
  • Rost

    2,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lencsefőzelék fasírttal
Lencsefőzelék fasírttal

Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni.

Close