Barackos gyümölcskocsonya
2013-12-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Barackos gyümölcskocsonya 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 60perc
Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 1 db őszibarack konzerv
- csipet fahéj
- csipet szegfűszeg
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg zselatin
- 2 dl víz
- 1 csokor citromfű
- 1 db tejszínhab
Elkészítés:
Lépés: 1
Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön 10 percig forraljuk.
Lépés: 2
A zselatint a hideg víz másik felével simára keverjük, és a baracklét rászűrjük. Mikor hűlni kezd a gyümölcskocsonya, kehelybe rétegezzük az egyenletes darabokra vágott barackkal együtt.
Lépés: 3
Dermedés után tejszínhabbal és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
411,4 kcal -
Fehérje
13,8 g -
Zsír
36,9 g -
Szénhidrát
16,3 g -
Rost
2,1 g