Birsalmás kavart sütemény
2013-11-11- Várható: 1 tepsi (25 x 35 cm-es) Birsalmás kavart süti
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 2:00 óra
Hozzávalók (tésztához):
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Hozzávalók (töltelékhez):
- 1 kg birsalma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- méz és cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- pici szegfűszeg
- 1,5 dl víz
Hozzávalók (megszóráshoz):
- porcukor
Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát már megfelelő hőmérsékletű lesz.
Elkészítés:
Lépés: 1
A birsalmát jól megmossuk, négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát.
Lépés: 2
Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel-cukorral (lehet csak cukorral), vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és kb. 10-15 perc múlva beletesszük az egy kis vízben elkevert vaníliás pudingport. Kicsit még főzzük vele. Hagyjuk hűlni.
Lépés: 3
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet.
Lépés: 4
A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk.
Lépés: 5
Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (50-60 perc). Ha kihűlt, kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet