Birsalmás kavart sütemény

2013-11-11
Birsalmás kavart sütemény
  • Várható: 1 tepsi (25 x 35 cm-es) Birsalmás kavart süti
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 2:00 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 1 kg birsalma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • méz és cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • pici szegfűszeg
  • 1,5 dl víz

Hozzávalók (megszóráshoz):

  • porcukor

Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát már megfelelő hőmérsékletű lesz.

Elkészítés:

Lépés: 1

A birsalmát jól megmossuk, négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát.

Lépés: 2

Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel-cukorral (lehet csak cukorral), vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és kb. 10-15 perc múlva beletesszük az egy kis vízben elkevert vaníliás pudingport. Kicsit még főzzük vele. Hagyjuk hűlni.

Lépés: 3

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet.

Lépés: 4

A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk.

Lépés: 5

Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (50-60 perc). Ha kihűlt, kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.

Feleség, anya és nagymama vagyok, aki..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tart n’ Sand koktél
Tart n’ Sand koktél

Rakjuk a szár nélküli koktélcseresznyéket a sékerbe, és törőfával nyomkodjuk kissé meg.

Close