Balzsamos borsos karaj sajtos metélttel

2013-12-22
Balzsamos borsos karaj sajtos metélttel
  • Várható: 4 adag Balzsamos borsos karaj sajtos metélttel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál pesztó szósz
  • csipet oregánó
  • csipet étkezési só
  • 1/2 kg szélesmetélt
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 db paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

A karajszeleteket megmossuk, megtisztítjuk, kiklopfoljuk. A balzsamecetből olívaolajjal, zúzott fokhagymával, borssal, pesztó szósszal, oregánóval páclevet készítünk. A hússzeleteket vastagon bekenjük a páclével, és lefóliázva 30 percig érleljük a hűtőszekrényben.

Lépés: 2

Forró sós vízben kifőzzük a szélesmetéltet, leszűrjük, az olajjal és a tejföllel összekeverjük.

Lépés: 3

A pácolt húst rostlapon megsütjük, majd a tésztával együtt frissen, forrón tálaljuk.

Lépés: 4

Reszelt sajttal és paradicsommal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1845,4 kcal
  • Fehérje

    60,4 g
  • Zsír

    127,3 g
  • Szénhidrát

    103,6 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Peach Sangria bólé
Peach Sangria bólé

Rakjuk az őszibarack és narancs szeleteket a bólés tálba, majd adjuk hozzá a narancslikőrt.

Close