Balzsamos borsos karaj sajtos metélttel
2013-12-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: 4 adag Balzsamos borsos karaj sajtos metélttel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Borajánló: száraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet őrölt bors
- 3 evőkanál pesztó szósz
- csipet oregánó
- csipet étkezési só
- 1/2 kg szélesmetélt
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
A karajszeleteket megmossuk, megtisztítjuk, kiklopfoljuk. A balzsamecetből olívaolajjal, zúzott fokhagymával, borssal, pesztó szósszal, oregánóval páclevet készítünk. A hússzeleteket vastagon bekenjük a páclével, és lefóliázva 30 percig érleljük a hűtőszekrényben.
Lépés: 2
Forró sós vízben kifőzzük a szélesmetéltet, leszűrjük, az olajjal és a tejföllel összekeverjük.
Lépés: 3
A pácolt húst rostlapon megsütjük, majd a tésztával együtt frissen, forrón tálaljuk.
Lépés: 4
Reszelt sajttal és paradicsommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1845,4 kcal -
Fehérje
60,4 g -
Zsír
127,3 g -
Szénhidrát
103,6 g -
Rost
0,9 g