Baileys Latte
2013-05-21- Várható: 1 adag Baileys Latte
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 6perc
Kávékülönlegesség – kávé ír krémlikőrrel
Pohár/csésze: füles kávés üvegpohár vagy kávés csésze
Kiegészítés/Díszítés: tejhab, csokoládéforgács
Hozzávalók:
- 2 cl Presszókávé (eszpresszó)
- 5 cl Baileys (ír krémlikőr)
- gőzölt tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Készítsünk el kb. egy adag presszókávét, amit aztán öntsünk át az üvegpohárba vagy a csészébe.
Lépés: 2
Adjuk hozzá az ír krémlikőrt.
Lépés: 3
Habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével (előtte engedjük ki a gőzt), és töltsük fel gőzölt tejjel az üvegpoharat vagy csészét.
Lépés: 4
Krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet, amiből öntsük át az üvegpohárba vagy csészébe.
Lépés: 5
Szórjunk csokoládéforgácsot a kávékülönlegesség tetejére.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet