Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve

2013-10-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:25 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók:

  • 4 körte
  • 5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 szem koriander
  • 1 babérlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 nagy fácánmell
  • 2 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)

Elkészítés:

Lépés: 1

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, és innen indulva kikaparhatjuk a gyümölcs magházát, így a körte a tányéron majd meg is áll.

Lépés: 2

A vörösbort a cukorral fölforraljuk, a körtéket félig megpároljuk benne, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Lépés: 3

Az aszalt szilvát kimagozzuk, 1 deci boros levet a körtéről rámerünk, a korianderrel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Tűzre téve addig forraljuk, amíg a leve elfő. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd a puha vajat, a tojást meg a zsemlemorzsát belekeverjük.

Lépés: 4

A fácánmellet felszúrjuk, a boros szilvával megtöltjük. Enyhén megsózzuk, a szalonnába göngyöljük, és vasserpenyőben elősütjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (160 °C) 12 percig sütjük. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.

Vendéglátóhelyek:

Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1785 kJ/427 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Garnélarák saláta
Garnélarák saláta

Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk.

Close