Bacardi Limón Mojito koktél

2013-04-12
  • Várható: 1 pohár Bacardi Limón Mojito koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Pohár: magas (tall) vagy highball

Díszítés: lime gerezd és mentaág

Hozzávalók:

  • 4,5 cl Bacardi Limón Rum (citromos fehér rum)
  • 12 friss mentalevél
  • 1/4 lime, szeletelve
  • 1/4 citrom, szeletelve
  • 2 evőkanál Simple Syrup (cukorszirup) vagy 4 teáskanál cukor
  • szódavíz (a feltöltéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Rakjuk a lime gerezdeket és mentaleveleket a pohárba, és muddler (törőfával) segítségével nyomkodjuk meg kissé őket, hogy engedjenek magukból illóolajat (mentalevél esetében), illetve levet (lime esetében).

Lépés: 2

Öntsük rá a cukorszirupot vagy cukrot, és töltsük fel a poharat jégkockákkal, majd adjuk hozzá a citromszeleteket is.

Lépés: 3

Adjuk hozzá a citromos fehér rumot, és töltsük fel a poharat hűtött szódavízzel, majd óvatosan egy bárkanál (hosszú szárú kanál) segítségével keverjük fel, hogy a cukor feloldódjon. Cukorszirup esetében, nem kell hosszasan felkeverni.

Lépés: 4

Díszítsük a koktélt lime gerezddel és egy kisebb mentaággal.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kókuszkenyér
Kókuszkenyér #1

Vízgőzön habverővel való állandó keverés közben sűrű krémet főzünk.

Close