Virslis-hagymás burgonyasaláta
2013-12-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Virslis-hagymás burgonyasaláta
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: száraz fehérbor
Hozzávalók:
- csipet étkezési só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 dl ecet
- 3 fej vöröshagyma
- 60 dkg sertés virsli
- csipet őrölt bors
- 1 kg burgonya
- 1/2 liter majonéz
- 3 dl tejföl
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
Sóval, cukorral, ecettel salátalevet készítünk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és a felkarikázott virslit. Őrölt borssal megszórjuk, és 15 percig letakarva érleljük.
Lépés: 2
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd megtisztítva karikára vágjuk. A hagymás virslit leszűrjük, majd a burgonyához keverjük.
Lépés: 3
A majonézt, a tejfölt és a salátalé egy részét hozzáadjuk a salátához, szükség szerint ízesítjük, citromkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(3.3 / 5)
4 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1318,3 kcal -
Fehérje
50,9 g -
Zsír
100,7 g -
Szénhidrát
69,4 g -
Rost
7 g