Virslis-hagymás burgonyasaláta

2013-12-28
Virslis-hagymás burgonyasaláta
  • Várható: 4 adag Virslis-hagymás burgonyasaláta
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • csipet étkezési só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl ecet
  • 3 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sertés virsli
  • csipet őrölt bors
  • 1 kg burgonya
  • 1/2 liter majonéz
  • 3 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

Sóval, cukorral, ecettel salátalevet készítünk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és a felkarikázott virslit. Őrölt borssal megszórjuk, és 15 percig letakarva érleljük.

Lépés: 2

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd megtisztítva karikára vágjuk. A hagymás virslit leszűrjük, majd a burgonyához keverjük.

Lépés: 3

A majonézt, a tejfölt és a salátalé egy részét hozzáadjuk a salátához, szükség szerint ízesítjük, citromkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1318,3 kcal
  • Fehérje

    50,9 g
  • Zsír

    100,7 g
  • Szénhidrát

    69,4 g
  • Rost

    7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá.

Close