Hibiscus Mimosa koktél

2014-02-15
  • Várható: 1 pohár Hibiscus Mimosa koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Anyák napja, Anyák-napi koktél

Pohár: pezsgős flute

Díszítés: vadhibiscus virág, grapefruithéj spirál

Hozzávalók:

  • 1 vadhibiscus virág
  • 3 cl St. Germain (bodzavirág likőr)
  • 3 cl pink grapefruitlé
  • 1,5 cl vadhibiscus szirup (wild hibiscus syrup)
  • 15 cl száraz pezsgő vagy pezsgőbor (sparkling wine)

Elkészítés:

Lépés: 1

Helyezzük a pezsgős pohár aljára a vadhibiscus virágot.

Lépés: 2

A száraz pezsgő kivételével a másik 3 összetevőt rázzuk össze jéggel shakerben, majd óvatosan szűrjük át a pohárba.

Lépés: 3

A pezsgős poharat töltsük fel száraz pezsgővel, majd díszítsük a koktélt egy hosszú grapefruithéj spirállal.

Tipp (hozzávalók):

Aki az édesebb italt szereti, az használjon inkább rozé pezsgőt a száraz (dry, brut) pezsgő helyett.

Tipp (vadhibiscus virág):

Az Ausztráliából származó pirosas színű ehető vadhibiscus virágot kisebb üvegekben, cukros szirupban is árulják (Wild Hibiscus Flowers in Syrup). Mielőtt a virágot a pezsgős pohárba raknánk, előtte csöpögtessük le róla a szirupot.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával
Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával

A sertésszüzet hosszában vékony pengéjű késsel bevágjuk, beletöltjük az egész kolbászt.

Close