Tiramisu Martini koktél
2013-05-08
- Várható: 1 pohár Tiramisu Martini koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 4perc
Pohár: Y-pohár (martinis)
Díszítés: apró tejcsokoládé darabok
Hozzávalók:
- 4,5 cl Vanília Vodka (pl.: Sobieski Vanilla Vodka)
- 4,5 cl Creme de Cacao (csokoládé likőr)
- 4,5 cl Kávélikőr (pl.: Kahlúa)
- 1,5 cl Half and Half, opcionális (mix: a tej és tejszín egyenlő arányú keveréke)
Tipp:
A hozzávalók közé becsempészhetünk 1,5-1,5 cl Amaretto (mandula) és Frangelico (mogyoró) likőröket is, de akkor a kávélikőr mennyiségét csökkentsük 1,5 cl-re.
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként hűtsük le a poharat, azaz öntsünk bele hideg vizet, és rakjuk 4-5 percre a fagyasztóba.
Lépés: 2
Míg lehűl a pohár, készítsük el az italt. A hozzávalókat rakjuk rázókehelybe, majd jéggel erőteljesen rázzuk jól össze.
Lépés: 3
Vegyük ki a poharat a fagyasztóból, és öntsük ki belőle a vizet, majd szűrjük bele az italt a rázókehelyből.
Lépés: 4
Díszítésként rakjunk (egy kisebb felületre) apró tejcsokoládé darabokat az ital tetejére.
Tipp:
Csokoládé sziruppal is dekorálhatjuk a hűtött martinis pohár belsejét. Miután kivettük a fagyasztóból a poharat, a belső falára, a poharat körbeforgatva, öntsünk vékonyan csokoládé szirupot, majd rakjuk vissza a poharat a fagyasztóba néhány percre.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet