Tiramisu Kávé
2013-02-28- Várható: Tiramisu Kávé 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 23perc
- Kész: 25perc
Angol nyelven: Tiramisu Coffee
Pohár/Csésze: kávés pohár vagy csésze
Kiegészítés/Díszítés: tejszínhab, juharszirup, csokoládé reszelék
Hozzávalók:
- 1/8 csésze (kicsit kevesebb, mint 3 dkg) Mascarpone (túró állagú, fehér színű krémes sajt)
- 1 evőkanál tejszín
- 3/8 csésze tej
- 1/2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (plusz egy csipetnyi a tálaláshoz)
- 1/8 csésze feketekávé (presszókávé)
- 1/2 evőkanál juharszirup (plusz egy öntetnyi a tálaláshoz)
- 1 csipet instant kávé
- 1/2 evőkanál csokoládé reszelék (a díszítéshez)
- tejszínhab, ízlés szerint (a díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy közepes serpenyőbe a habverővel együtt rakjuk bele a Mascarpone sajtot és a tejszínt. Adjuk hozzá a tejet, majd alacsony és közepes lángon, gyakran kevergetve, keverjük teljesen simára az elegyet.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport az elegyhez, és keverjük meg megint kb. 5 percig, vagy amíg a kakaó teljesen fel nem oldódik.
Lépés: 3
Öntsük a forró kávét a csészékbe, és töltsük rájuk a csokoládés/sajtkrémes elegyet, és adjuk hozzá a juharszirupot és keverjük meg.
Lépés: 4
Díszítsük a tiramisu kávék tetejét tejszínhabbal, egy öntetnyi juharsziruppal, egy csipetnyi instant kávéval és cukrozatlan kakaóporral, valamint kevés csokoládé reszelékkel, majd tálaljuk forrón.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
80 kcal -
Fehérje
2 g -
Zsír
4,9 g -
Szénhidrát
8,1 g -
Rost
0,6 g -
Cukor
4,4 g -
Nátrium
26,4 mg -
Koleszterin
14,7 mg