Penne sült paradicsommal, füstölt sajttal és sonkával
2012-11-15- Várható: 1 nagy adag penne
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 10 dkg penne
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- néhány szelet pácolt, szárított sonka, vékonyan felcsíkozva
Hozzávalók (sült paradicsomhoz):
- 25 dkg paradicsom, gerezdekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma, megpucolva és hosszában félbevágva
- 3-4 friss kakukkfűág
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 nagy csipet cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Hozzávalók (tálaláshoz):
- 2 evőkanál frissen reszelt füstölt, fokhagymás sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).
Lépés: 2
A gerezdekre vágott paradicsomot és a hosszában félbevágott fokhagyma-gerezdeket beletesszük egy kisebb tepsibe, hozzádobjuk a friss kakukkfűágakat, és összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal és a cukorral. Megsózzuk, megborsozzuk, aztán 30-35 perc alatt megsütjük a forró sütőben.
Lépés: 3
Amikor a paradicsom sütési ideje a vége felé közeledik, kifőzzük a tésztát a szokásos módon. A kifőtt tésztát utána leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Lépés: 4
Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket. Ha már jó ropogósak, hozzáöntjük a megsült paradicsomokat. (Kiszedegetjük a megpirult friss fűszernövényeket.) Az egészet összekeverjük, majd ehhez a sonkás-paradicsomos egyveleghez forgatjuk a lecsepegtetett tésztát.
Lépés: 5
Tálaláskor ízlés szerint meghintjük a reszelt sajttal.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet