Párolt paradicsomos tonhal

2013-09-16
Párolt paradicsomos tonhal
  • Várható: Párolt paradicsomos tonhal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 52perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri hal
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • csipet só
  • csipet fehérbors
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg paradicsompüré
  • csipet petrezselyemzöld
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 ágacska rozmaring
  • csipet kakukkfű
  • 3 dl Tolnay Chardonnay száraz fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és fehérborssal befűszerezzük.

Lépés: 2

Az olívaolajat felforrósítjuk, a halszeleteket elősütjük, tálra tesszük.

Lépés: 3

A vöröshagymát és a paradicsomot felszeleteljük, a paradicsompürét pedig elkeverjük a fehérborral. Olajban megfonnyasztjuk az egészet, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a babérlevelet, és lassú tűzön felforraljuk a ragut.

Lépés: 4

A halszeleteket a ragu tetejére tesszük, és fedő alatt 10 percig együtt pároljuk.

Lépés: 5

A tálalásnál a ragu mellé tesszük a halszeleteket, kakukkfűvel és rozmaringgal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    504,6 kcal
  • Fehérje

    42,5 g
  • Zsír

    26,2 g
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Rost

    1,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Malibu and Cola koktél
Malibu and Cola koktél

Töltsük fel a highball poharat jéggel, majd öntsük rá a kókuszos rumot.

Close