Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával
2014-01-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 2:40 óra
Borajánló: száraz minőségi rozé bor
Hozzávalók:
- 60 dkg kacsamell
- ízlés szerint só
- 3-4 db chili paprika
- 5 dkg méz
- 5 dkg szójaszósz
- kávéskanál kínai fűszerkeverék
- csipet őrölt kömény
- csipet majoránna
- csipet őrölt fahéj
- 2 dl száraz rozé bor
- 1 kg burgonya
- csipet só
- csipet köménymag
- csipet bors
- 1 dl olaj
- 1 db ananász
- 1 dl szezámolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsamellet megmossuk, bőrét éles késsel bevagdaljuk, majd besózzuk.
Lépés: 2
Elkészítjük a páclevet: a mézet és a szójaszószt elkeverjük a borral, majd kínai fűszerkeverékkel, köménnyel, majoránnával, fahéjjal ízesítjük. Beletesszük a kacsamellet, és hűtőszekrényben 60 percig pácoljuk.
Lépés: 3
A burgonyát megmossuk, cikkekre vágjuk, sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, megszórjuk köménymaggal és borssal. 180 °C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Az ananászt megtisztítjuk, karikára vágjuk, és szezámolajban megpirítjuk.
Lépés: 5
A kacsamelleket a pácból kivéve tűzforró olajban elősütjük, majd bőrével felfelé 180 °C-os sütőben, saját páclevével öntözve 10-12 perc alatt rózsaszínre sütjük. A megsült kacsamellet kivesszük a serpenyőből, pár percig pihentetjük, eközben a visszamaradt páclevet felforraljuk.
Lépés: 6
Vékony szeletekre vágjuk a kacsamellet, az ananászra elhelyezve tálaljuk, és körberakjuk a sült burgonyacikkekkel. A mártást külön kínáljuk az ételhez.
Lépés: 7
Petrezselyemzölddel és chili paprikával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1129,1 kcal -
Fehérje
35,9 g -
Zsír
79,4 g -
Szénhidrát
66,6 g -
Rost
1,7 g