Mediterrán zöldsaláta
2012-12-18- Konyha: Mediterrán
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Mediterrán zöldsaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 2perc
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 2 db narancs
- 2 db alma
- 1 db jégsaláta
- 12 db koktélparadicsom
- 1 csokor metélőhagyma
- 20 dkg szárított sonka
- 1 dl balzsamecet
- 1 dl fűszeres olaj zsályával
- 10 dkg parmezán sajt
- 3-4 levél bazsalikom
Elkészítés:
Lépés: 1
Az ananászt megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a közepét kivájjuk, majd egyenletes darabokra szeleteljük. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük.
Lépés: 2
Az almát kicsumázzuk, feldaraboljuk, és azonnal összekeverjük az ananásszal és a naranccsal, nehogy megbarnuljon.
Lépés: 3
A jégsalátát apró darabokra tépjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, a metélőhagymát feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk a salátához.
Lépés: 4
A balzsamecetet elkeverjük a fűszerolajjal, és meglocsoljuk vele az ételt.
Lépés: 5
Tálalásnál megszórjuk reszelt parmezán sajttal, és bazsalikom levéllel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
834,6 kcal -
Fehérje
15,2 g -
Zsír
71,4 g -
Szénhidrát
31,6 g -
Rost
3,1 g