Lángoló gyümölcsök

2015-10-29
Lángoló gyümölcsök
  • Várható: Lángoló gyümölcsök 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 400 g körte
  • 4 db ananászkarika
  • 200 g kiwi
  • 100 g cseresznyebefőtt
  • 80 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 kardamommag
  • 5 cl narancslikőr vagy konyak
  • 40 g vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A körtéket meghámozzuk, felnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, és a citromlével savanyított vízbe tesszük.

Lépés: 2

A kiwit szintén meghámozva és felnegyedelve tegyük a citromos vízbe.

Lépés: 3

Az ananászt felnegyedeljük, a cseresznyebefőttet kimagozzuk.

Lépés: 4

A teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a vaníliás cukorral kevert kristálycukrot karamellizáljuk, beletesszük a kardamommagot és kevés cseresznyebefőtt levével felöntjük.

Lépés: 5

Elpárologtatjuk a befőtt levét, beletesszük a gyümölcsöket és átforrósítjuk.

Lépés: 6

Tűzálló poharakat készítünk az asztalra, leöntjük az előmelegített alkohollal a forró karamellizált gyümölcsöket, és lángolva beleszedjük a poharakba.

Tipp:

Méltó befejezése az ünnepeknek, a születésnapi vagy karácsonyi ételsornak.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    419 kcal
  • Fehérje

    75 g
  • Zsír

    99 g
  • Szénhidrát

    179 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós, cukros vízben roppanósra főzzük.

Close