Lángoló gyümölcsök
2015-10-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Lángoló gyümölcsök 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 4 db kb. 400 g körte
- 4 db ananászkarika
- 200 g kiwi
- 100 g cseresznyebefőtt
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 2 kardamommag
- 5 cl narancslikőr vagy konyak
- 40 g vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A körtéket meghámozzuk, felnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, és a citromlével savanyított vízbe tesszük.
Lépés: 2
A kiwit szintén meghámozva és felnegyedelve tegyük a citromos vízbe.
Lépés: 3
Az ananászt felnegyedeljük, a cseresznyebefőttet kimagozzuk.
Lépés: 4
A teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a vaníliás cukorral kevert kristálycukrot karamellizáljuk, beletesszük a kardamommagot és kevés cseresznyebefőtt levével felöntjük.
Lépés: 5
Elpárologtatjuk a befőtt levét, beletesszük a gyümölcsöket és átforrósítjuk.
Lépés: 6
Tűzálló poharakat készítünk az asztalra, leöntjük az előmelegített alkohollal a forró karamellizált gyümölcsöket, és lángolva beleszedjük a poharakba.
Tipp:
Méltó befejezése az ünnepeknek, a születésnapi vagy karácsonyi ételsornak.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
419 kcal -
Fehérje
75 g -
Zsír
99 g -
Szénhidrát
179 g