Bourbon csirke
2012-11-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Bourbon csirke 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 90 dkg kicsontozott csirkemell
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1/4 teáskanál gyömbér
- 3/4 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/4 csésze almalé
- 7 dkg barna cukor
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 csésze víz
- 1/3 csésze szójaszósz
1 csésze = 2,5 dl
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a csirkedarabokat és pirítsuk őket világosbarnára.
Lépés: 3
Vegyük ki a csirkét.
Lépés: 4
Tegyük a serpenyőbe a maradék hozzávalókat, közepes lángon főzzük, amíg jól össze nem keverednek és olvadnak.
Lépés: 5
Adjuk hozzá a csirkét és hagyjuk felforrni.
Lépés: 6
Tegyük takarékra, lassú tűzön főzzük 20 percig.
Lépés: 7
Forró rizsen tálaljuk és jó étvágyat hozzá!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
521,4 kcal -
Fehérje
50 g -
Zsír
24,4 g -
Szénhidrát
23,4 g -
Cukor
21,4 g