Bourbon csirke

2012-11-17
Bourbon csirke
  • Várható: Bourbon csirke 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 90 dkg kicsontozott csirkemell
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1/4 teáskanál gyömbér
  • 3/4 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/4 csésze almalé
  • 7 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1/2 csésze víz
  • 1/3 csésze szójaszósz

1 csésze = 2,5 dl

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a csirkedarabokat és pirítsuk őket világosbarnára.

Lépés: 3

Vegyük ki a csirkét.

Lépés: 4

Tegyük a serpenyőbe a maradék hozzávalókat, közepes lángon főzzük, amíg jól össze nem keverednek és olvadnak.

Lépés: 5

Adjuk hozzá a csirkét és hagyjuk felforrni.

Lépés: 6

Tegyük takarékra, lassú tűzön főzzük 20 percig.

Lépés: 7

Forró rizsen tálaljuk és jó étvágyat hozzá!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    521,4 kcal
  • Fehérje

    50 g
  • Zsír

    24,4 g
  • Szénhidrát

    23,4 g
  • Cukor

    21,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sajtpuding
Sajtpuding

A sajtokat lereszeljük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Close