Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

2013-10-21
Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
  • Várható: 2-3 tányérnyi Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 szál zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem-levél
  • őrölt fehér bors
  • 1 db erőleveskocka
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 pohár liszt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 marék cérnametélt
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés:

Lépés: 1

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.

Lépés: 2

Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt, s elkészítem a rántást.

Lépés: 3

Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a kolbászt.

Lépés: 4

Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Juharszirup
Juharszirup

Egy edénybe rakjunk vizet, és rakjuk bele a cukrokat és a kukoricaszirupot.

Close