Diós-majonézes halkoktél

2012-12-07
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Diós-majonézes halkoktél 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott tengeri hal (pl. vörös sügér, lepényhal), de akár a friss pontyfilé is jó hozzá, sőt rákból vagy kagylóból is készülhet)
  • őrölt bors
  • 1 citrom leve
  • 1 darabka (15 dkg) zeller
  • 6-6 evőkanál kész majonéz és tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 10 dkg dióbél
  • 1 nagyobb alma
  • 2 közepes csemege uborka
  • néhány salátalevél (a díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk.

Lépés: 2

Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk, egy kevés citromlével ízesítjük, majd a halat megpároljuk benne (egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen belefér, így a szeleteket meg is fordíthatjuk).

Lépés: 3

Utána leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl.

Lépés: 4

A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, enyhén sós, citromos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Lépés: 5

A majonézt a tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével meg mustárral ízesítjük, majd a durvára vágott diót is belekeverjük.

Lépés: 6

Az alma magházát kimetsszük, húsát az uborkával együtt - a zellerhez hasonlóan - fölcsíkozzuk. Az ízes mártásba keverjük, a puha lecsöpögtetett zellert meg a kisebb darabokra tördelt halat hozzáadjuk (ilyenkor az esetleges szálkákat is el lehet távolítani), salátalevéllel bélelt üvegtálkákba vagy pezsgőspoharakba halmozzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    535 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close