Birsalmasajt pörkölt mogyoróval

2015-03-13
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Birsalmasajt pörkölt mogyoróval 6-8 személyre
  • Felszolgálás: 6-8 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:25 óra
  • Kész: 1:30 óra

A háziasszonyok többsége a birsalmára esküszik, de készíthető birskörtéből is finom sajt.

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 1,20 kg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 g szegfűszeg
  • 150 g mogyoró
  • 3 dl fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az érett és hibátlan gyümölcsöt megmosás után feldaraboljuk, és vízben puhára főzzük.

Lépés: 2

Amikor már a héja kissé megrepedezett, leszűrjük és a levét félreállítjuk. Csak ezután hámozzuk meg, a magházat kidobjuk, a húsát szőrszitán átpasszírozzuk vagy összeturmixoljuk. Az így nyert birskrémet megmérjük és visszatesszük a főzőedénybe, alágyújtunk.

Lépés: 3

Egy kilogramm tiszta gyümölcsöt 800 g cukorral a fehérborban a felére forralunk - a mogyoró nélkül -, a citrom levét és reszelt héját, valamint a szegfűszeget is hozzászűrjük.

Lépés: 4

Literenként 2 dl főzőlével, lassú forralás közben, állandóan kevergetve nyúlóssá főzzük mindaddig, amíg a tányérra tett próba-csepp meg nem kocsonyásodik.

Lépés: 5

Vízzel leöblített sütőlapra öntjük és - előtte persze hozzákeverjük a pörkölt és durvára vágott mogyorót - ha a teteje megszikkadt, száradni kezd, különböző formákkal kiszúrva a felmelegített sütőajtóba tegyük a teljes kiszáradásig.

Lépés: 6

A fennmaradt kristálycukorban meghempergetve, fólia- vagy zsír-papír között bedobozoljuk.

Tipp:

Gyümölcskenyérbe, gyümölcsrizsbe, de önmagában is finom csemege.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    4880 kcal
  • Fehérje

    38 g
  • Zsír

    152 g
  • Szénhidrát

    930 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bacardi Martini koktél
Bacardi Martini koktél

A hozzávalókat keverjük össze jéggel, majd szűrjük le egy előhűtött koktélos pohárba.

Close