Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával
2013-10-26- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz

- Várható: Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:26 óra
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- ízlés szerint só
- 5 fej vöröshagyma
- 1 db sör
- 1 kg burgonya
- 15 dkg zsír
- ízlés szerint bors
- 5 dkg cukor
- 1 fej lilakáposzta
- 3 dkg mazsola
- 1 dl egri vörösbor
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 szál csabai sütnivaló kolbász
Elkészítés:
Lépés: 1
A sertésszüzet hosszában vékony pengéjű késsel bevágjuk, beletöltjük az egész kolbászt, majd megfelelő nagyságú sütőedénybe tesszük. Sóval, köménymaggal ízesítjük, melléteszünk 2 fej félbevágott vöröshagymát, és meglocsoljuk a sör felével. Előmelegített sütőben, 140 °C-on, 30 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a saját levével és a többi sörrel. A 30 perc elteltével 180 °C-on még 10 percig sütjük, amíg szép színű lesz.
Lépés: 2
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. 2 fej hagymát felaprítunk, 10 dkg zsírba tesszük, ezen a hagymás zsíron pirítjuk meg a burgonyát. Ezután kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, kb. 15 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Lépés: 3
A lilakáposzta elkészítéséhez 5 dkg zsírt melegítünk, ebben aranyszínűre pirítjuk a cukrot, megszórjuk köménymaggal, majd azonnal hozzáadunk 1 fej szeletekre vágott hagymát és a lilakáposztát. Pár percig pirítjuk, közben ráöntjük a vörösbort, majd a mazsolát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és fedő alatt néhány percig pároljuk, vigyázva, hogy a káposzta ne essen össze.
Lépés: 4
A húst, burgonyát és a lilakáposztát ízlésesen, egymás mellé helyezve tálaljuk.
Átlag értékelés
(3 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1448,3 kcal -
Fehérje
60 g -
Zsír
97,2 g -
Szénhidrát
77,4 g -
Rost
5,2 g