Kertész palacsinta
2013-09-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Kertész palacsinta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Ha szeretik a sós palacsintákat, akkor mindenképpen próbálják ki a kertész palacsinta receptünket. Ez az étel ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is a benne lévő zöldségek miatt.
Hozzávalók (palacsintához):
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- olaj
- só
- szóda
Hozzávalók (feltéthez):
- 50 dkg párolt zöldségkeverék
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg sonka, csíkokra vágva
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A palacsinta tészta összeállításához adjuk a liszthez a tojást és a tejet, majd dolgozzuk el ezt a sűrű masszát. A tésztát csak akkor hígítsuk tovább a szódával, ha a sűrű massza már homogén és csomómentes lett. Az elkészült palacsinta tésztát pihentessük fél óráig, majd süssünk ki 10 db palacsintát.
Lépés: 2
A kisütött palacsintákat vágjuk 3-4 cm széles csíkokra, majd szórjuk őket egy kivajazott, hőálló üvegtál aljára.
Lépés: 3
A palacsintákra öntsük rá a vajban megpárolt zöldségeket, majd zúdítsuk rá a tojásokkal elkevert tejfölt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a kertész palacsintát megszórjuk a reszelt sajttal, és 15-20 percre betegyük egy 180 fokra előmelegített sütőbe.
Tipp:
A kertész palacsintákat forrón kínálják. Ha bort választanak az étel mellé, akkor egy könnyű száraz fehérbort, mondjuk egy badacsonyi szürkebarátot ajánlanék.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet