Édes túróval töltött zsemle
2014-01-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Édes túróval töltött zsemle
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség
Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 8 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók (tepsi kikenéséhez):
- 3 dkg margarin
Hozzávalók (díszítéshez):
- 4-5 levél citromfű
- 4-5 db málna
Elkészítés:
Lépés: 1
A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk, majd egy mély tálba tesszük.
Lépés: 2
A tejet összekeverjük a porcukor felével és a három tojás sárgájával. Az ízesített tej egyharmad részével meglocsoljuk a zsemlék kiszedett belsejét. Rövid ideig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és végül a keményre vert tojásfehérjét.
Lépés: 3
A kivájt zsemléket megtöltjük a túrókrémmel, rátesszük a kalapjukat, majd margarinnal kikent tűzálló edénybe egymás mellé állítjuk, végül meglocsoljuk a maradék ízesített tejjel.
Lépés: 4
Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütjük, amíg a zsemlék a cukros tejet magukba nem szívják, s a tetejük kissé megpirul. Citromfűvel és málnával tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
820,1 kcal -
Fehérje
32,5 g -
Zsír
52,1 g -
Szénhidrát
84,8 g -
Rost
0,9 g