Hugo koktél

2014-01-08
  • Várható: 1 pohár Hugo koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Az osztrákok egyik legkedveltebb koktélja az Aperol Spritz mellett.

Pohár: fehérboros

Díszítés: nincs

Hozzávalók:

  • 2 cl bodza szirup
  • 1 vastagabb szelet lime, negyedelve
  • 3 friss mentalevél
  • 15 cl Prosecco (száraz)
  • 10 cl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • 2-3 db nagyobb jégkocka

Elkészítés:

Lépés: 1

Rakjuk a mentaleveleket a fehérboros pohárba, és óvatosan nyomkodjuk meg törőfával (muddler), hogy engedjenek magukból egy kis illóolajat.

Lépés: 2

Rakjuk a pohárba a lime szeleteket.

Lépés: 3

Öntsük a pohárba óvatosan a száraz habzóbort (Prosecco) és a szódavizet, majd egy bárkanállal óvatosan (nehogy kimenjen a szénsav) keverjük fel az italt.

Lépés: 4

Adjunk hozzá 2-3 db nagyobb jégkockát, és szervírozzuk a vendég részére szívószállal.

Tipp:

Aki édesebben szeretné az italt fogyasztani, az adjon hozzá kissé több (3-4 cl) bodza szirupot.

Számoljunk azzal, hogy a jégkockák olvadása nagyban vizesíti az italt, ezért azok el is hagyhatók, amennyiben hűtött szódavizet illetve Prosecco-t használunk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    160 kcal

Komment (1)

  1. Szerző: Ettori on 2017.augusztus 2.

    Receptben nincs benne mikor rakjuk a bodzaszirupot?
    Bodza szörp is jó?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)
Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)

Csak frissen szedett, még puha héjú és tűvel jól átszúrható, nem keserű mandulából készíthető.

Close