Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)

2015-04-28
Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)
  • Várható: 2 üveg Zöldmandulabefőtt
  • Felszolgálás: 8-16 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:55 óra
  • Kész: 2:00 óra

Csak frissen szedett, még puha héjú és tűvel jól átszúrható, nem keserű mandulából készíthető.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldmandula
  • 30 g benzoesavas nátrium (nátrium-benzoát)
  • 2 cl ecet
  • 500 g cukor
  • 2 g szalicil

Elkészítés:

Lépés: 1

A mandulát literenként 30 g benzoesavas nátriumot tartalmazó vízben 3-4 percig forraljuk, és saját levében kihűtve, leszedjük a külső bolyhait.

Lépés: 2

Enyhén ecetes vízben visszatesszük főni, és mindaddig főzzük, amíg a mandulaszemek meg nem puhulnak.

Lépés: 3

Kihűlése után előkészített üvegekbe szedjük, és a főzőlé literenként 500 g cukorral felfőzött szirupjával felöntjük.

Lépés: 4

Kevés szalicilt téve a tetejére, lezárjuk az üvegeket, és vízfürdőbe állítva 15-20 percig gőzöljük.

Tipp:

A kamrának is szép dísze, de hamis pisztáciaként, gyümölcskrémekbe, süteményekbe és mártásokba használható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    8270 kcal
  • Fehérje

    276 g
  • Zsír

    522 g
  • Szénhidrát

    568 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát. Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Close