Fehérboros káposzta húsos gombóccal

2013-10-22
Fehérboros káposzta húsos gombóccal
  • Várható: 2-3 tányér Fehérboros káposzta húsos gombóccal
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyított káposzta (savanyú káposzta)
  • 30 dkg darált vegyes hús (marha és sertés)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db babérlevél
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoránna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom. A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem, vizes kézzel gombócokat formázok.

Lépés: 2

Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.

Lépés: 3

Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Olmeca Altos Agave Margarita koktél
Olmeca Altos Agave Margarita koktél

Rakjunk zúzott jeget a sékerbe, és töltsük bele a hozzávalókat.

Close