Fehérboros káposzta húsos gombóccal
2013-10-22
- Várható: 2-3 tányér Fehérboros káposzta húsos gombóccal
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyított káposzta (savanyú káposzta)
- 30 dkg darált vegyes hús (marha és sertés)
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1/2 pohár rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- petrezselyem
- 2 db chilipaprika
- 2 db babérlevél
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- morzsolt majoránna
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- liszt
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom. A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem, vizes kézzel gombócokat formázok.
Lépés: 2
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.
Lépés: 3
Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet