Tejberizs

2013-02-06
Tejberizs
  • Várható: Tejberizs 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

“A tejberizs a gyermekek egyik kedvenc étele, amelyet akár könnyű desszertként is fogyaszthatunk. A tejberizsnek csupán egyetlen titka van, könnyűre, lágyra kell készíteni.”

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 1,5 liter tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 csipet só

Tipp:

A tejberizshez nyugodtan válasszanak B minőségű (rövid szemű) rizst, hiszen ehhez a desszerthez olyan rizs kell, amelyet könnyen lágyra lehet főzni.

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizst válogassuk és mossuk át, majd nagyon lassú tűz felett tegyük oda főni a tejben, miközben ritkán megkavargatjuk.

Lépés: 2

A tejberizs titka, hogy egy picivel több tejet kell adni hozzá, mint gondolnánk, és hagyjuk, hogy a rizs egy kicsit túlfőjön.

Lépés: 3

A cukrot és a vaníliás cukrot csak a főzés végén tegyük bele a tejberizsbe, mert így nehezebben tud odaragadni az étel. Ügyeljünk arra, hogy a tejberizs ne legyen túl édes, gondoljanak arra, hogy a tetejére még valamilyen öntetet, vagy cukros kakaót, esetleg fahéjat fognak tenni.

Lépés: 4

Ezt a finom desszertet forrón és hidegen is egyaránt kínálhatják.

Tanács:

Tejcukorra érzékenyek feles tejjel is készíthetik. Cukorbetegeknek a tünetek elkerülése érdekében sokszor cukor nélkül főzik, s utólag édesítőszerrel ízesítik.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Ceviche

A fogasfilék bőrét lefejtjük (még jobb, ha már így vásároljuk) és az esetlegesen benne maradt szálkákat is kiszedjük.

Close