Chilis rák
2012-12-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Chilis rák 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:15 óra
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott, előfőzött királyrák
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 4 újhagyma
- arasznyi póréhagyma
- 1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika
- 4 paradicsom
- 2 közepes burgonya
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 erőleves kocka
- 4 evőkanál fehérbor
- 3-3 piros és zöld chilipaprika
- 2 doboz (80 dkg) konzerv bab (kidney bean)
- só
- fél kiskanál pirospaprika
- 1 kiskanál citromlé
Elkészítés:
Lépés: 1
A rákot szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
Lépés: 2
A zöldségeket az olajon, kevergetve, 8-10 percig pároljuk, majd kb. 1 liter vízzel fölöntjük.
Lépés: 3
A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük. Közben a chilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez keverjük.
Lépés: 4
Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
735 kcal