Szilveszteri töltött káposzta
2013-12-22- Várható: 4 adag Szilveszteri töltött káposzta
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Borajánló: száraz vörösbor
Hozzávalók:
- 50 dkg császárszalonna
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint étkezési só
- 2 evőkanál pirospaprika
- csipet majoránna
- 1 fej fejes káposzta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1-2 db babérlevél
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt császárszalonnát fedő alatt bő vízben megfőzzük, amikor megpuhul, kivesszük a vízből, és a felét hozzádaráljuk a sertéshúshoz. A darált húshoz adjuk az egész tojásokat, a párolt rizst, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, a majoránnát, és összedolgozzuk.
Lépés: 2
Amíg a töltelék elkészül, a füstölt szalonna levében, annyi víz hozzáadásával, amennyi ellepi a káposztafejet, főzni kezdjük.
Lépés: 3
A káposzta torzsáját kivágjuk, így forrás közben a külső leveleket folyamatosan levesszük, majd a vastag levélereket kivágjuk. A levelekbe csomagoljuk a tölteléket. A megmaradt káposztát vékony csíkokra vágjuk, és a főzőlében a rárakott töltelékkel együtt feltesszük főni.
Lépés: 4
A megfőtt császárszalonna másik felét kockára, a kolbászt karikára vágjuk, és a káposztára szórjuk, babérlevéllel ízesítjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a töltelék puha nem lesz.
Lépés: 5
Tejföllel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1623 kcal -
Fehérje
80,6 g -
Zsír
105,2 g -
Szénhidrát
82,2 g -
Rost
7,1 g