Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
2013-11-22- Konyha: Mediterrán
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 2-3 adag Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 1 db konyhakész tengeri sügér (kb. 50 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- olívaolaj
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselyem
- 1 kicsi sütőtök fele
- 1/2 fejes saláta
- 1/4 vöröshagyma
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot és kakukkfüvet.
Lépés: 2
A tököt megpucolom, kockára vágom.
Lépés: 3
Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, s beteszem a sütőbe.
Lépés: 4
Amíg a hal sül a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.
Lépés: 5
Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.
Lépés: 6
Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, s a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, s egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.
Tipp:
Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet