Meggyleves habgaluskával

2013-12-11
Meggyleves habgaluskával
  • Várható: Meggyleves habgaluskával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: száraz rozébor

Hozzávalók:

  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Lépés: 2

1 liter vizet felforralunk a meggybefőtt levével, valamint a citromlével, sóval és fahéjjal ízesítjük. A tojáshabból kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, mikor megfőttek, félretesszük egy tálba. A tojássárgájából készült krémhez fokozatosan hozzákeverjük a leves egyharmadát, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük, pár percig forraljuk.

Lépés: 3

Tálalásnál a meggyet a levesbe tesszük, habgaluskákkal forrón vagy hidegen tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2 / 5)

2 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    238,6 kcal
  • Fehérje

    6,6 g
  • Zsír

    36,5 g
  • Szénhidrát

    10,1 g
  • Rost

    0,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Wax koktél
Wax koktél

Rázzuk vagy keverjük össze a hozzávalókat jéggel.

Close