Meggyleves habgaluskával

2013-12-11
Meggyleves habgaluskával
  • Várható: Meggyleves habgaluskával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: száraz rozébor

Hozzávalók:

  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Lépés: 2

1 liter vizet felforralunk a meggybefőtt levével, valamint a citromlével, sóval és fahéjjal ízesítjük. A tojáshabból kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, mikor megfőttek, félretesszük egy tálba. A tojássárgájából készült krémhez fokozatosan hozzákeverjük a leves egyharmadát, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük, pár percig forraljuk.

Lépés: 3

Tálalásnál a meggyet a levesbe tesszük, habgaluskákkal forrón vagy hidegen tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2 / 5)

2 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    238,6 kcal
  • Fehérje

    6,6 g
  • Zsír

    36,5 g
  • Szénhidrát

    10,1 g
  • Rost

    0,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close