Meggyleves habgaluskával
2013-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Meggyleves habgaluskával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: száraz rozébor
Hozzávalók:
- 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
- 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)
- 2 evőkanál porcukor
- 1 db citrom
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- csipet étkezési só
- csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Lépés: 2
1 liter vizet felforralunk a meggybefőtt levével, valamint a citromlével, sóval és fahéjjal ízesítjük. A tojáshabból kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, mikor megfőttek, félretesszük egy tálba. A tojássárgájából készült krémhez fokozatosan hozzákeverjük a leves egyharmadát, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük, pár percig forraljuk.
Lépés: 3
Tálalásnál a meggyet a levesbe tesszük, habgaluskákkal forrón vagy hidegen tálaljuk.
Átlag értékelés
(2 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
238,6 kcal -
Fehérje
6,6 g -
Zsír
36,5 g -
Szénhidrát
10,1 g -
Rost
0,7 g